Fakta om Manchester United

Manchester United, eller The Red Devils som de också kallas, grundades 1878 av engelska järnvägsarbetare. De fick till en början namnet Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway FC men bytte 1902 till Manchester United.

Laget är idag ett av världens mest förmögna och har under senare år stått för flera av de dyraste spelarköpen, till exempel Paul Bogba som blev världens dyrate köp 2016.

Titlar och tränare

Men pengar är inte allt. Manchester United bjuder framför allt på bländande fotboll och har under årens lopp stått i en liga för sig i engelsk fotboll. Laget har en imponerande statistik med sina 20 ligatitlar, tolv FA-cup titlar och tre Champions League-titlar, många av dem tagna under ledning av de legendariska tränarna Matt Busby och Alex Ferguson.

Den förstnämnde ledde laget 1945–1969 och den senare 1986–2013. Sedan Ferguson klev av har framgångarna gått upp och ner och två tränare har fått sparken. Inför säsongen 2016/2017 tog José Mourinho över och sedan början av 2019 är Ole Gunnar Soljskaer huvudtränare i Manchester United.